Å høste på speed

Ofte har jeg lyst til å høste uten å så - jeg vil ha umiddelbar effekt. Jeg bør trene og tenker løping, men føler for massasjebeltet Vibroshape. Det tar bare ti minutter om dagen.

«Alt du trenger å gjøre er å feste massasjebeltet rundt midjen og lene deg tilbake. Med dagens teknikk kan du få alle fordelene, uten å anstrenge deg. Raskt og enkelt!»

Det er jo slik vi vil ha det. Raskt og enkelt og er det billig er det en bonus, men det kan godt være dyrt. En kamerat av meg bestilte en svær lenestol fra eBay, og plutselig kom den på døra uka etter, all the way from US of A. Snakk om å lene seg tilbake. Det er bare å dra kortet eller taste inn det nummeret på baksiden jeg aldri husker. Du trenger ikke penger heller, du kan betale på sikt.

Kanskje det også er derfor vi pusser opp så mye. Mest av alle, sekstiseks milliarder i fjor. IKEA Furuset selger flest kjøkken i hele verden. Og vi vinner også VM i mest sportsutstyr med kalassiffer, samtidig som vi blir i dårligere form og ler av dem med botox og falske øyevipper. Vi investerer tross alt i helse. Men er det fordi vi kompenserer?

For en ting er å pusse opp kjøkkenet, noe annet er det å gjøre noe med at man egentlig er mer misunnelig enn glad når kameraten din opplever noe bra. Det er lettere, og raskere, å pusse opp fasader og perfeksjonere kroppen, enn det er å ta tak i det indre livet.

«Det et menneske sår, skal det også høste», står det i brevet Paulus skrev til Galaterne. Irriterende. Like før i brevet blir ting som kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, trofasthet og selvbeherskelse betegnet som frukt - noe man høster. Litt frustrerende, for frukt tar tid og jeg skulle så gjerne heller dratt kortet. «Åndens frukt», innebærer det venting? - Tenker du på alt annet når du leker med barna dine? Signer her.
- Begjærer du din nestes ektefelle eller eiendom? Da har vi en kapsel-hjem-på-døra-løsning.
- Har du en dårlig relasjon til faren din? Tast koden her.
Og bare len deg tilbake.

Det jeg aller helst vil høste, tar tid. Og involverer ofte smerte, motstand og for mine nærmeste gjentatte skuffelser. Det er frukt, og som ikke det var nok snakker Jesus flere steder om det som frø. DET tar langt tid, det.

(stod først i Agenda316)

Kommentarer

Populære innlegg